Krem supa sa Hilandara koja leči: Još jedan recept koji je vekovima čuvan unutar zidina manastira

Vreme čitanja: oko 1 min.

Supa koja se služi stotinama godina

Foto: Shutterstock

Nakon jučerašnjeg recepta za lososa sa pomorandžom koji je vekovima čuvan u najstrožoj tajnosti, danas vam ekskluzivno otkrivamo još jedan tradicionalni recept iz Hilandara.

U pitanju je krem supa koja se priprema i za monahe, i za goste i obično se jede u manastirskoj trpezariji odmah nakon službe.

Sastojci:

Malo luka

1 šargarepa

1 tikvica

1 krompir rompir

Priprema:

Prvo propržite luk i šargarepu na maslinovom ulju, pa dodajte tikvicu da se malo proprži.

Prelijte povrće vodom.

Dodajte krompir i ostavite malo da se krčka dok se svi sastojci ne skuvaju ranomerno.

Posle toga sve izblendajte dok ne dobijete gušću i kremastu teksturu.

Ako želite da obogatite ukus, dodajte malo kokosovog mleka i neutralne pavlake za kuvanje, te posolite i pobiberite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)