Krem supa sa Hilandara koja leči: Još jedan recept koji je vekovima čuvan unutar zidina manastira
Supa koja se služi stotinama godina
Nakon jučerašnjeg recepta za lososa sa pomorandžom koji je vekovima čuvan u najstrožoj tajnosti, danas vam ekskluzivno otkrivamo još jedan tradicionalni recept iz Hilandara.
U pitanju je krem supa koja se priprema i za monahe, i za goste i obično se jede u manastirskoj trpezariji odmah nakon službe.
Sastojci:
Malo luka
1 šargarepa
1 tikvica
1 krompir rompir
Priprema:
Prvo propržite luk i šargarepu na maslinovom ulju, pa dodajte tikvicu da se malo proprži.
Prelijte povrće vodom.
Dodajte krompir i ostavite malo da se krčka dok se svi sastojci ne skuvaju ranomerno.
Posle toga sve izblendajte dok ne dobijete gušću i kremastu teksturu.
Ako želite da obogatite ukus, dodajte malo kokosovog mleka i neutralne pavlake za kuvanje, te posolite i pobiberite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)