Recept star vekovima: Tradicionalna italijanska supa koja je "grejala" i Leonarda da Vinčija
Naučite kako da pravite minestrone supu kao da ste iz Italije
Tradicionalna italijanska minestrone supa pripremljena na toskanski način bila je jedno od omiljenih jela najznačajnijeg čoveka renesanse Leonarda da Vinčija. Do ovih podataka došao je istoričar Dejv Devit koji je prikupio autentične recepte tog doba, pa ih prilagodio današnjoj kuhinji. Evo kako da i vi napravite najukusniju italijansku supu.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
1 krompir
Konzerva pelata
Konzerva pasulja
2 šake zeleniša (kelj, kupus, spanać)
100 grama testenine ili pirinča
Kocka za supu od povrća
Maslinovo ulje
So
Biber
Origano
List lovora
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni i beli luk. U šerpu dodajte malo vode, kocku za supu, lovorov list, a kada sve provri dodajte povrće (šargarepu i krompir) iseckano na kockice.
Nalijte sa oko pola litre vode, pustite da provri i zatim dodajte pelat iz konzerve.
Sve neka krčka pet minuta, pa dodajte testeninu ili pirinač.
Začinite sve origanom, solju i biberom, ubacite pasulj i kuvajte sve dok krompir i testenina ne budu gotovi.
Pred sam kraj kuvanja dodajte zeleniš koji bi trebalo samo da omekša, ali ne i da se kuva previše.
U minestrone supu možete dodati bilo koje drugo povrće.
Prijatno!
(Telegraf.rs)