Recept za posni čokoladni mafin, ukusan slatkiš koji se priprema brzo i jednostavno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vreme posta treba zasladiti nekom poslasticom

Tačno je da ne možete da uživate u vašoj omiljenoj čokoladi, ali ima i prelepih posnih slatkiša koje možete da spremite za tili čas, baš kao što je to ovaj čokoladni mafin sa bademom i pomorandžom.

Sastojci:

- 200 g posne čokolade

- 100 g badema

- 50 g šećera

- 100 g brašna

- 100 g griza

- prašak za pecivo

- 200 ml bademovog mleka

- 150 ml soka od pomorandže

- 50 ml ulja

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema:

Sameljite badema i krupno izrendajte pola ohlađene čokolade. Prašak za pecivo umešajte u brašno, pa dodajte u to šećer i griz. Umešajte bademe i čokoladu. Zamesite testo sa mlekom i sokom, pa masu podelite u kalup za mafine (12 otvora, klasičan pleh za mafine).

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za glazuru, istopite preostalih 100 g čokolade sa 100 ml mleka, pa svaki mafin naopačke uronite u mešavinu da se natope. Služite prohlađene.

(Telegraf.rs)