Recept za najzdraviju supu koju ćete ikada probati: Samo jedan tanjir eliminiše prehladu u trenu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Supa od jagnjetine sadrži značajne sastojke za decu i starije ljude, posebno jer je bogata kalcijumom zbog čega je odlična i za kosti i zglobove

Foto: Shutterstock

U mnogim krajevima Srbije tradicionalno se jede jagnjetina, pa vam mi zato donosimo jedan od fantastičnih načina kako da je pripremite.

Ovog puta predstavljamo recept za supu od jagnjećih nogica koja će zagrejati i opustiti telo, a prehladu odneti kao od šale. Osim toga, začini će pozitivno delovati na vaše bronhije, te će smiriti tegobe koje sa sobom donose zimski virusi.

Supu možete pripremati za bilo koju priliku.

Sastojci

6 jagnjećih nogica

3 glavice crnog luka, oljuštenog i iseckanog

1 iseckan paradajz

2 ljute papričice

1 čeno belog luka

1 kafena kašika crnog bibera

1/2 supene kašike đumbira

1/2 kafena kašika kurkume

rukohvat korijandera

voda (otprilike 5 šolja)

so

ulje

Priprema:

Operite jagnjeće nogice pod mlazom vode.  Stavite ih u šerpu, a potom dodajte kurkumu, kardamon, so i crni biber. Sada sipajte 5 šolja vode i kuvajte na najjačoj temperaturi oko 10 minuta.

U međuvremenu zagrejte ulje u tiganju i dodajte iseckani luk i ljutu papriku. Kuvajte sve dok se luk ne iskristališe i postane providan. Sledeće, dodajte đumbir i beli luk. Ostavite da se sastojci dinstaju oko pola minuta. Potom dodajte paradajz. Kuvajte još par minuta, a potom sklonite sa ringle.

Sada bi trebalo da su se jagnjeće nogice skuvale. Sklnite poklopac i proverite, a zatim dodajte prethodno dobijene sastojke u šerpu. Ostavite da se sve zajedno kuva još 10 minuta.

Na kraju možete da dodate još vode, ako želite da supa bude ređa ili neki od začina po vašem izboru.

(Telegraf.rs/K.M.)