Kuvar otkrio kako da napravite savršen krem brule od samo tri sastojka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpoznatiji i najpopularniji francuski dezert koji se pravi širom sveta

Foto: Pixabay.com

Kuvar amater pod nazivom Šef Sakuil je na mreži Tik Talk objavio tutorijal kako da napravite krem brule koji je pregledan više od milion puta, prenosi Sun.

Krem brule je verovatno najpoznatiji i najpopularniji francuski dezert koji se pravi širom sveta.

Sve što vam je potrebno su sladoled od vanile, jaja i šećer kao i posude za serviranje.

- Sladoled od vanile sadrži sve što je ovom slatkišu potrebno, pavlaku, so, šećer i jaja – objašnjava kuvar i nastavlja:

- Za početak otopite malo sladoleda u mikrotalasnoj, a zatim dodajte žumance u svaku porciju koju pravite. Ja pravim dve porcije pa koristim dva žumenceta. Zatim pomešajte smesu u činijici, a u međuvremenu sipajte malo tople vode u bilo koju duboku tepsiju. Ubacite činijice u vodu i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni na 45 minuta. Pošto se to završilo ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi pa ih prekrijte celofanom i ostavite ih u frižideru najmanje dva sata.

Sledeći važan korak je pravljenje hrskavog vrha.

- Rastopite malo šećera na tihoj vatri dok se ne karamelizuje i dok je još tečan nalijte ga na vrh svake činijce. Morate da budete brzi pre nego što se šećer ne stvrdne - savetuje kuvar.

(Tlegraf.rs/B.K.)