Tajna savršene kajgane koja se sprema bez mleka i ulja: Od sada ćete koristiti samo ovaj recept

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivamo kako da spremite niskokaloričan doručak - bez dodatih masnoća

Foto: Pixabay

Kajgana može biti odličan način da započnete dan izbalansiranim doručkom, a mi vam sada otkrivamo kako da spremite ovo jelo sa smanjenim brojem kalorija.

Klasična kajgana se pravi od jaja koja se mešaju sa mlekom, a potom se prže u tiganju sa dodatkom maslaca i ulja sve dok se smeša lepo ne poveže.

Fitnes trener Mat Hampton iz Australije radije izbegava ovaj tradicionalni način spremanja jer su mleko, maslac i ulje „izuzetno kalorična smeša“, pa čak i mali obroci mogu da sadrže visok nivo kalorija.

Zato je Mat podelio snimak na internet platformi Tik Tok na kome je pokazao kako pravi kajganu bez dodavanja masti - trik se krije u kuvanju jaja u kipućoj vodi.

Trener prvo razbije dva jaja, a onda ih dobro pomeša u posudi. Potom ih brzo prebaci u šerpu sa kipućom vodom i ostavi jaja da se kuvaju oko 2 minuta.

Na kraju jaja samo procedi kroz cediljku i začini ih solju i biberom.

Lični trener je rekao da je ovu tehniku naučio tehniku od profesionalnog kuvara koji radi u jednom restoranu u Melburnu i da ćete svaki put zahvaljujući kuvanju jaja da dobijete laganu i mekanu kajganu bez dodatih masnoća.

(K.M./Telegraf.rs)