Gordon Remzi otkrio recept za najukusniju pastu: Pravi se od sastojaka koje već imate u kući

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavni britanski kuvar Gordon Remzi zna kako da napravi savršenu pastu koja uspeva svaki put

Foto: Instagram/michelinguide

Gordon Remzi otrkio je recept za pastu koju možete napraviti kod kuće, bez mnogo napora. Evo kako da kuvate kao profesionalni kuvar...

Jedan od najpoznatijih kuvara na svetu je nedavno na svom Instagram profilu podelio recept za najjednostavniju pastu koju možete da spremite od sastojaka koje većina ljudi uvek ima u kući.

Sve što vam je potrebno za pravljenje jela su konzerviranog paradajz sosa, kaša od paradajza, crno vino i začinsko bilje.

Sastojci:

  • 800 ml konzerviranog paradajz sosa
  • 2 kašike kaše od pardajza
Foto: Pixabay.com
  • 1 veliki crni luk
  • šest čena belog luka
  • šest listića bosiljka
  • 1 šolja crnog vina
  • 1/8 šolje maslinovog ulja
  • crni biber
  • testenina

Postupak:

Za sos

Sipajte ulje i dobro ga zagrejte, naseckajte sitno crni luk i začinite solju i biberom. Lagano omekšajte luk u tiganju dok ne postane prozirane boje. Dodajte tanko iseckani beli luk i dinstajte oko tri minuta. Dodajte iseckane listove bosiljka.

Sada ulijte sos od paradajza i kuvajte tri do pet minuta. Uključite ringlu na maksimum i dodajte crno vino. Kada se smeša prepolovi, dodajte paradajz kašu i smanjite toplotu. Lagano kuvajte 90 minuta i poslužite sa pastom.

(Telegraf.rs)