Sve vreme pastu kuvamo pogrešno: Ovo je jedini pravi recept za testeninu "al dente"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Špagete treba da su “al dente”

Foto: Pixabay

Slavni britanski kuvar Gordon Remzi otkriva kako kuva se pravilno kuva testenina, jer ona nikako ne sme da bude prekuvana već “al dente".

Iako je testenina izuzetno popularna kod Srba, mnogi od nas se odluče za jednostavan metod kuvanja paste u određenom vremenskom intervalu, sve dok ona ne bude bila spremna za jelo.

Ali Gordon Remzi tvrdi da se upravo ovakvom tehnikom kuvanja pasta se može lako prekuvati. 

Britanski kuvar je podelio svoj trik koji garantuje da ćete svaki put skuvati savršenu “al dente" testeninu.

Prvo što je potrebno da uradite je da sipate vodu u veliku šerpu kako bi testenina imala dovoljno prostora za ravnomerno kuvanje.

Dodajte malo ulja koje će sprečiti lepljenje testenine, kao i prstohvat soli. Zatim sačekajte da voda počne da ključa i tek onda dodajte testeninu.

Foto: Pixabay

Ako koristite dužu testeninu, kao što su špagete, prvo stavite jedan kraj špageta u šerpu, ostavite da omekša, a zatim lagano uronite ostatak u ključalu vodu i sačekajte da “padne”.

Podesite tajmer i izvucite samo jednu špagetu kako biste testirali da li je gotova.

Zatim osušite testeninu pre nego što dodate još prstohvat soli, malo bibera i kašiku maslinovog ulja.

Video: Neutralizujte kalorijsku bombu- zdrave špagete bolonjeze

(Telegraf.rs)