Savršeno hrskav i sočan krompir iz rerne: Kad ga jednom probate, pravićete ga uvek na ovaj način!
Odličan kulinarski trik koji je dobio “zeleno svetlo” i od nutricionista
Ko ne voli hrskav krompir kao prilog uz bilo koje jelo? Ali, većini domaćica je dojadilo da ga priprema u fritezi, jer se krompir “napije” ulja, pa bude težak za varenje.
Morgan Hipvort jedan je od mladih ljudi koji obožava da jede krompir. Eksperimentisao je i pronašao savršen način da napravi krompir koji će u isto vreme biti i hrskav i sočan, a bez viška ulja koje kvari svaki gastronomski doživljaj.
Sastojci:
- Krompir
- Ulje
- So
- Ruzmarin
- Majčina dušica
- Biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Oljuštite krompir, operite ga i kuvajte u slanoj ključaloj vodi toliko da se ne raspadne kad ga probodete viljuškom.
Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte krompir, pospite ga biberom, morskom solju, ruzmarinom i majčinom dušicom, pa ga na kraju blago poprskajte uljem i stavite da se peče. Krompir bi trebalo da dobije zlatno-žutu boju posle 45 minuta pečenja u rerni.
(Telegraf.rs)