Najbolji recept za originalne italijanske lazanje: Ručak za prave gurmane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukus koji se pamti!

Printscreen: Youtube/ The Stay At Home Chef

Ovaj recept je idealan za sve ljubitelje italijanske gastronomije, ali i za prave gurmane.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • Jedna glavica crnog luka
  • Jedan čen belog luka
  • Tri kašičice mešavine začina
  • Dve kašike pirea od paradajza
  • Dve šolje vode
  • 500 ml mleka
  • Dve velike kašike brašna
  • 50 grama maslaca
  • Malo seckanog peršuna
  • Jedno pakovanje kora za lazanje

Priprema

Meso:

Na malo ulja prodinstati luk i meso, kada je meso gotovo dodati začine i dve šolje vode. Kada voda provri ugasiti šporet i dodati dve kašike paradajz pirea. Dobro promešati.

Bešamel:

U šerpu staviti maslac da se istopi, zatim dodati mleko i čekati da se ugreje. Posle toga dodati dve kašike brašna prethodno umućene u malo hladnog mleka (kako se ne bi stvarale grudvice). Dobro mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati začine i peršun.

Testo:

Lazanje pripremiti po uputstvu sa kesice, neke je potrebno prethodno skuvati, dok na nekima ne piše, mada bi i njih bilo poželjno prethodno skuvati jer će biti ukusnije.

Lazanje:

U malu tepsiju poređati lazanje, bešamel, fil od mesa i malo rendanog sira. Tako ređati dok se ne potroši materijal. Poslednju koru preliti samo bešamelom. Ostaviti preko noći u frižideru kako bi kore upile bešamel sos.

Tepsiju prekriti folijom i peći oko 30 minuta na 250 stepeni, posle skinuti foliju i peći još 20 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove isključiti rernu, na lazanje staviti narendan sir i vratiti na 5 minuta u rernu, odnosno dok se ne istopi sir.

Iseći lazanje i služiti ih tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)