Kolumbijski hleb, spolja hrskav, iznutra vazdušast i pun kačkavalja: Čik probajte da mu odolite!
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Testo koje se neverovatno lako priprema, a mirisom će ispuniti celu kuću
Foto: Pixabay.com
Ako ste ljubitelj testa, napravite jedinstven hleb sa kačkavaljem koji se često priprema u Kolumbiji. U testo specifične arome i ukusa možete da dodate semenke, kim, suncokret, susam, seckane orahe ili bademe... Kada jednom isprobate ovaj internacionalni recpet, sigurno ćete ga često praviti.
Sastojci:
- šolja tople vode
- kašika meda
- kesica suvog kvasca
- tri šolje brašna
- maslinovo ulje
- 150 grama kačkavalja
- pola šolje maslaca
Priprema:
U većoj posudi pomešajte vodu, med i kvasac, pa ostavite da smesa nadođe. Dodajte brašno, maslac i izrendan kačkavalj, pa umesite testo, premažite ga maslinovim uljem, prekrijte krpom i ostavite sat vremena da odstoji.
Testo zatim prebacite u podmazan kalup, pa ga pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumeni i dok se ne uhvati hrskava korica.
(Telegraf.rs)