Kako da napravite savršenu toplu čokoladu na francuski način?
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Sa aromom cimeta
Foto: Youtube/Printscreen/French Cooking Academy
Ako uživate u čokoladnom ukusu, onda je ovo recept za vas. Topla čokolada onako kako je Francuzi prave, probajte i vi.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 100 g tamne čokolade
- 1 kašičica šećera
- 1 cimet
- 1 kašika kakaa
- 1 kašičica esencije vanile
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte mleko u posudi, dodajte cimet (štapiće) i ekstrakt vanile. Kada mleko proključa, ostavite ga na tihoj vatri još nekoliko minuta kako bi se oestio jači ukus cimeta. Izvadite štapiće cimeta i dodajte kašiku kakaa i dobro promešajte. Smesi dodajte prstohvat šećera, ali i soli - kao tajnog sastojka. Dodajte zatim izlomljenu čokoladu i neprestano mešajte dok se potpuno ne otopi i ne dobijete kompaktnu smesu.
Francuzi obožavaju da tostirani hleb umoče u toplu čokoladu, pa probajte i vi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)