Kako da napravite savršenu toplu čokoladu na francuski način?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa aromom cimeta

Foto: Youtube/Printscreen/French Cooking Academy

Ako uživate u čokoladnom ukusu, onda je ovo recept za vas. Topla čokolada onako kako je Francuzi prave, probajte i vi.

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 kašičica šećera
  • 1 cimet
  • 1 kašika kakaa
  • 1 kašičica esencije vanile
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte mleko u posudi, dodajte cimet (štapiće) i ekstrakt vanile. Kada mleko proključa, ostavite ga na tihoj vatri još nekoliko minuta kako bi se oestio jači ukus cimeta. Izvadite štapiće cimeta i dodajte kašiku kakaa i dobro promešajte. Smesi dodajte prstohvat šećera, ali i soli - kao tajnog sastojka. Dodajte zatim izlomljenu čokoladu i neprestano mešajte dok se potpuno ne otopi i ne dobijete kompaktnu smesu.

Francuzi obožavaju da tostirani hleb umoče u toplu čokoladu, pa probajte i vi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)