Posni čupavci sa kokosom, savršeni za Badnji dan: Svi ga vole, lako se sprema, a nije ni skup

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeftin i jednostavan posni kolač

Printskrin: Youtube/ Kuhinja za 10

Čupavci su mnogima omiljeni kolač, a pomoću ovog recepta lako možete da ga pripremite i na posni način.

Sastojci:

  • 30 kašika brašna
  • 20 kašika šećera
  • 25 kašika ulja
  • 35 kašika vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 grama kokosa
  • 50 grama kakaa
  • 50 grama posne čokolade
  • 1 dl vode
  • 200 gr margarina
  • 150 gr šećera

Priprema:

Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte 20 kašika šećera. Ulje i vodu promešajte i onda dodajte suvim sastojcima. Umutite mikserom u sipajte u podmazan pleh.

Testo za čupavce se peče na 180 stepeni 15-20 minuta. Spremni su kada blago porumene.

U šerpi zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenih u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.

Biskvite seći kada se ohlade na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.

Prijatno!

Video: Božićna trpeza ne postoji bez nje: Česnicu ćete lako napraviti ako pratite ovaj recept

(Telegraf.rs)