Posni čupavci sa kokosom, savršeni za Badnji dan: Svi ga vole, lako se sprema, a nije ni skup
8
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jeftin i jednostavan posni kolač
Printskrin: Youtube/ Kuhinja za 10
Čupavci su mnogima omiljeni kolač, a pomoću ovog recepta lako možete da ga pripremite i na posni način.
Sastojci:
- 30 kašika brašna
- 20 kašika šećera
- 25 kašika ulja
- 35 kašika vode
- 1 prašak za pecivo
- 200 grama kokosa
- 50 grama kakaa
- 50 grama posne čokolade
- 1 dl vode
- 200 gr margarina
- 150 gr šećera
Priprema:
Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte 20 kašika šećera. Ulje i vodu promešajte i onda dodajte suvim sastojcima. Umutite mikserom u sipajte u podmazan pleh.
Testo za čupavce se peče na 180 stepeni 15-20 minuta. Spremni su kada blago porumene.
U šerpi zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenih u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.
Biskvite seći kada se ohlade na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.
Prijatno!
Video: Božićna trpeza ne postoji bez nje: Česnicu ćete lako napraviti ako pratite ovaj recept
(Telegraf.rs)