Zasladite ovaj vikend, napravite domaće toblerone: Ukusnije su od onih iz prodavnice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Provereno najbolji recept za toblerone koje će obožavati cela porodica

Foto: Youtube/Printscreen/Bebina kuhinja

Čak i oni koji nisu ljubitelji klasične čokolade s vremena na vreme vole da pojedu toblerone. Ako vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremanje kolača, napravite ovaj slatkiš i obradujte sebe i svoju porodicu.

Sastojci:

  • 200 gr mlevenog keksa
  • 150 gr putera ili margarina
  • 200 gr šećera
  • 200 gr čokolade
  • 150 gr lešnika ili badema
  • 2 kašike meda
  • malo mleka
  • 50 gr susama

Za glazuru:

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Stavite puter (ili margarin) da se rastopi, pa dodajte šećer, med i čokoladu. Ako je previše gusto, dodajte malo mleka. Iseckajte lešnike (ili bademe), pa ih dodajte u smesu, a onda izmešajte, pa dodajte susam i mleveni keks.

U drugu šerpicu stavite 3 kašike ulja i čokoladu, pa mešajte na tihoj vatri dok se čokolada ne rastopi.

Kalup za toblerone obložite samolepljivom folijom. Silikonskom četkicom nanesite deo rastopljene čokolade svuda po kalupu i stavite u frižider da se čokolada malo stegne. Potom izvadite kalup iz frižidera, sipajte smesu za kolač, odozgo ga premažite ostatkom rastopljene čokolade i vratite kalup u frižider. Kad se kolač stegne, isecite ga na tanke kriške i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)