Posne krofne mekane kao pamuk: Kad ih jednom probate više nećete moći da im odolite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris i ukus iz bakine kuhinje

Foto: Freepik/Racool_studio

Ukoliko postite, ovo je recept s kojim nema greške. Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 40 gr kvasca
  • 3 dcl mlake vode
  • 2 dcl kisele vode
  • 1 dcl ulja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • narendana kora limuna
  • narendana kora narandže
  • 1 kašikica soli

Priprema:

U činiju staviti kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Dobro izmešati sa malo vode i ostaviti da kvasac nadođe.

Zatim u kvasac dodati ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i narandže i vanilin šećer.

Promešati smesu uz postepeno dodavanje brašna, a kada se sjedini ostaviti na toplom mestu na 10 minuta.

Testo razvući na debljinu od 1cm, izvaditi krofne čašom i ostaviti ih na 10 minuta, pokrivene krpom da nadođu. 

Krofne se prže na dobro zagrejanom ulju.

Prijatno!

Pripremu možete da pogledate i u videu:

(Telegraf.rs)