Posne krofne mekane kao pamuk: Kad ih jednom probate više nećete moći da im odolite
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Miris i ukus iz bakine kuhinje
Foto: Freepik/Racool_studio
Ukoliko postite, ovo je recept s kojim nema greške. Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 40 gr kvasca
- 3 dcl mlake vode
- 2 dcl kisele vode
- 1 dcl ulja
- 2 kašike šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- narendana kora limuna
- narendana kora narandže
- 1 kašikica soli
Priprema:
U činiju staviti kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Dobro izmešati sa malo vode i ostaviti da kvasac nadođe.
Zatim u kvasac dodati ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i narandže i vanilin šećer.
Promešati smesu uz postepeno dodavanje brašna, a kada se sjedini ostaviti na toplom mestu na 10 minuta.
Testo razvući na debljinu od 1cm, izvaditi krofne čašom i ostaviti ih na 10 minuta, pokrivene krpom da nadođu.
Krofne se prže na dobro zagrejanom ulju.
Prijatno!
Pripremu možete da pogledate i u videu:
(Telegraf.rs)