Lagana torta od čokolade i oraha, bez trunke brašna: Recept koji uspeva iz prve i osvaja ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak i ako niste vešti u kuhinji, ovu tortu ćete lako i brzo napraviti

Foto: Shutterstock

Ako ste ljubitelj kolača i torti od čokolade, receptu koji donosimo nećete moći da odolite.

Priprema se brzo, ne zahteva posebno umeće u kuhinji, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

  • 150 gr maslaca
  • 200 gr šećera
  • 10 jaja
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 3 kašike kakaa
  • 2 kašike ulja
  • prezle za posipanje pleha

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg.

Žumanca pomešajte sa šećerom, pa ih umutite. Otopite maslac, dodajte ga žumancima i šećeru, pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mlevene orahe. Na kraju, u smesu dodajte umućena belanca. Mešajte lagano, nežnim pokretima, dok ne dobijete glatku smesu.

Pleh premažite maslacem, pospite ga prezlama, pa ulijte smesu za tortu i pecite je na 180 stepeni otprilike 45 minuta.

Kad se ohladi, prelijte je ostatkom čokolade koju ste rastopili sa 2 kašike ulja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)