Lagana torta od čokolade i oraha, bez trunke brašna: Recept koji uspeva iz prve i osvaja ukusom
6
Vreme čitanja: oko 1 min.
Čak i ako niste vešti u kuhinji, ovu tortu ćete lako i brzo napraviti
Foto: Shutterstock
Ako ste ljubitelj kolača i torti od čokolade, receptu koji donosimo nećete moći da odolite.
Priprema se brzo, ne zahteva posebno umeće u kuhinji, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 150 gr maslaca
- 200 gr šećera
- 10 jaja
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 150 gr mlevenih oraha
- 3 kašike kakaa
- 2 kašike ulja
- prezle za posipanje pleha
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg.
Žumanca pomešajte sa šećerom, pa ih umutite. Otopite maslac, dodajte ga žumancima i šećeru, pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mlevene orahe. Na kraju, u smesu dodajte umućena belanca. Mešajte lagano, nežnim pokretima, dok ne dobijete glatku smesu.
Pleh premažite maslacem, pospite ga prezlama, pa ulijte smesu za tortu i pecite je na 180 stepeni otprilike 45 minuta.
Kad se ohladi, prelijte je ostatkom čokolade koju ste rastopili sa 2 kašike ulja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)