Musaka od krompira i pirinča: Jednostavan recept za posni ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

U danima posta, musaka od krompira može biti kompletan ručak, ali je i idealan prilog uz meso

Foto: Shutterstock

U pripremi ručka, najvažnije je da bude ukusan, zasitan, ali i da se brzo priprema. Recept za ovu musaku zadovoljava sva tri kriterijuma. Za ljubitelje krompira, ovo će biti idelan obrok. U danima posta, musaka od krompira i pirinča može biti kompletan ručak, ali je i idealan prilog uz meso.

Sastojci:

  • 600 gr krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 50 gr pirinča
  • 100 ml ulja
  • so, biber, začini po ukusu
  • voda

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na deblje listove. Pirinač operite, a luk isecite na rebarca. Pripremljen krompir začinite po ukusu i polovinu količine poređajte u tepsiju podmazanu uljem. Preko krompira rasporedite sav pirinač (koji ne treba da bude kuvan), a preko pirinča luk i ponovo blago začinite. Završite ređanje musake drugom polovinom krompira, pa prelijte uljem, a potpom nalijte vodom tako da dodiruje gornji sloj krompira.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i musaku pecite oko 40 minuta, vodeći računa da ne zagori.

Musaku služite uz sezonsku salatu i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)