Šareni prolećni mafini sa povrćem: Recept za laganu večeru koja je spremna za pola sata
Kad nemate vremena za kuvanje, a jede vam se nešto ukusno i zdravo, ovi mafini su pravi izbor
S prvim prolećnim danima tezge na pijacama i odeljci sa povrćem u marketima krcati su tikvicama, mladim lukom i šargarepom. Upravo ova tri sastojka čine bazu šarenih prolećnih mafina koji su idealni za brzu, zdravu i ukusnu večeru.
Za njihovu pripremu neće vam biti potrebno duže od pola sata.
Sastojci:
- 1 tikvica
- veza mladog crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 kašike brašna
- 4 kašike vode
- 1 jaje
- ulje, biber, so
Priprema:
Operite povrće pod mlazom hladne vode. Tikvicu isecite na kocke srednje veličine, šargarepu na nešto sitnije kocke, a luk na rebarca.
Prodinstajte povrće u tiganju u koji ste prethodno sipali malo ulja. Posle desetak minuta skinite tiganj sa vatre.
U zasebnoj posudi umutite brašno, vodu, so, biber, jednu kašiku ulja i jedno jaje. U tu smesu dodajte izdinstano povrće, pa sve dobro izmešajte varjačom.
Kalup za mafine premažite uljem, pa ulijte smesu i pecite mafine u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Po želji, možete ih posuti izrendanim kačkavaljem dok su još topli ili ih služiti sa pavlakom, jogurtom ili sirom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)