Pljeskavice od tikvica i kačkavalja, spolja hrskave, a iznutra sočne: Recept koji ćete često praviti
Idealne su kao prilog uz glavno jelo, mada se mogu jesti i samostalno uz jogurt, pavlaku ili sezonsku salatu
Vreme je tikvica, povrća koje se lako kombinuje sa mesom, ali i sa mlečnim proizvodima. U vrelim letnjim danima jela od tikvica su najpraktičnija za pripremu, jer ne iziskuju puno vremena, a ujedno ne opterećuju sistem za varenje.
Ukoliko ste ljubitelj ovog popularnog letnjeg povrća, predlažemo da napravite pljeskavice od tikvica sa kačkavaljem - spolja su hrskave, a iznutra sočne i odlično se kombinuju sa jogurtom, pavlakom ili sezonskom salatom.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 5 kašika brašna
- 3 jaja
- 150 gr kačkavalja
- malo soli
- malo bibera
- ulje za prženje
Priprema:
Oljuštite tikvice, pa ih izrendajte, posolite i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ocedite ih od viška vode, prebacite u činiju, dodajte im umućena jaja, brašno i malo bibera, kao i izrendan kačkavalj. Sve dobro sjedinite - smesa bi trebalo da bude malo gušća od smese za palačinke.
U tiganj sipajte ulje, zagrejte ga, pa kašikom vadite pljeskavice od tikvica i kačkavalja i pržite ih u vrućem ulju dok ne porumene sa obe strane.
Vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja, pa služite sa hladnim jogurtom, pavlakom ili sezonskom salatom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)