Pljeskavice od tikvica i kačkavalja, spolja hrskave, a iznutra sočne: Recept koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealne su kao prilog uz glavno jelo, mada se mogu jesti i samostalno uz jogurt, pavlaku ili sezonsku salatu

foto Pixabay

Vreme je tikvica, povrća koje se lako kombinuje sa mesom, ali i sa mlečnim proizvodima. U vrelim letnjim danima jela od tikvica su najpraktičnija za pripremu, jer ne iziskuju puno vremena, a ujedno ne opterećuju sistem za varenje.

Ukoliko ste ljubitelj ovog popularnog letnjeg povrća, predlažemo da napravite pljeskavice od tikvica sa kačkavaljem - spolja su hrskave, a iznutra sočne i odlično se kombinuju sa jogurtom, pavlakom ili sezonskom salatom.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 5 kašika brašna
  • 3 jaja
  • 150 gr kačkavalja
  • malo soli
  • malo bibera
  • ulje za prženje

Priprema:

Oljuštite tikvice, pa ih izrendajte, posolite i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ocedite ih od viška vode, prebacite u činiju, dodajte im umućena jaja, brašno i malo bibera, kao i izrendan kačkavalj. Sve dobro sjedinite - smesa bi trebalo da bude malo gušća od smese za palačinke.

U tiganj sipajte ulje, zagrejte ga, pa kašikom vadite pljeskavice od tikvica i kačkavalja i pržite ih u vrućem ulju dok ne porumene sa obe strane.

Vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja, pa služite sa hladnim jogurtom, pavlakom ili sezonskom salatom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)