Raj za sva čula stiže sa Kosmaja: Dva ukusna a brza jela kao najbolje rešenje za letnje dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremili smo dva preukusna, a pak jednostavna jela - Gulaš na naš način i Kosmajsku salatu

Katy The Cook otišla je na Kosmaj ne bi li otkrila neke nove recepte i ukuse. Tamo ju je dočekao Boris Kolaković, čovek koji za sebe kaže da je kulinarski amater, ali da voli da uči od najboljih. U magičnom krajoliku predivne planine nedaleko od Beograda, upoznali smo se sa savršenim delikatesima Kosmajske radionice.

Sjajni tandem u kulinarskom okršaju, Boris i Keti

Boris je Keti izazvao na dvoboj u kuhinji, koji je ona odmah prihvatila. Zadaci nisu bili teški, ona je spremala Kosmajsku salatu, a Boris Gulaš na naš način. Ipak, tajna ovih jela krije se u suvomesnatim proizvodima Kosmajske delikatesne radionice.

Kosmajska buđola, suvi vrat, suva pršuta, panceta, suvi goveđi ramstek, kulen, Kosmajska kobasica, seoski kulen i sremska kobasica pripremljeni su po tradicionalnim recepturama koje čuvaju autentične ukuse, od pažljivo biranog mesa vrhunskog kvaliteta, bez veštačkih boja, aroma, pojačivača ukusa, soje i bilo kakvih zamena za meso, a od dodataka sadrže samo so i biljne začine. Proizvodi ne sadrže ni gluten, što je veoma važno za osobe koje nisu tolerantne na ovaj protein. Reč je o pravim delikatesima napravljenim domaćinski, onako kako se oduvek radilo na ovim našim prostorima, za svoju dušu, za porodicu. Ono što ih čini posebnim je i sam proces proizvodnje - bez skraćivanja ili ubrzavanja ijednog prirodnog procesa sazrevanja, naravno uz rigorozne kontrole i poštovanje etičkih principa. Nekada je to i do 120 dana, a verni potrošači znaju da je upravo to jedan od razloga zbog kojeg uvek mogu da računaju na pun ukus i vrhunski kvalitet, po čemu su ovi proizvodi i prepoznatljivi.

Posvećenost i ljubav uložena u ove proizvode oseća se pri svakom zalogaju, a koliko se lako i brzo spremaju gulaš i salata, pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf/PR)