Recept za brzu pitu sa mesom bez kora: Pravi se za 10 minuta, a ukus je neodoljiv
Toliko sočna da se topi u ustima
Svaka domaćica ima svoj tajni recept za dobru pitu. Sa malo nedeva, puno, sa kora, bez, kako god, pite su jelo kojem niko ne može da odoli.
Ukoliko nemate puno vremena da stojite pored šporeta, onda je ovo idealan recept za vas. Ovo testo je pogodno za brzo spremanje pita, sa bilo kojim nadevom. Njegova priprema traje samo deset minuta, a rezultat koji dobijete je kao da ste uložili mnogo više truda.
Sastojci:
- 300 gr mlevenog mesa
- 2 manje glavice crnog luka
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša jogurta
- 170 ml mleka
- 4 jaja
- So i biber po ukusu
Priprema:
Luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte i potom mu dodajte mleveno meso. Dinstajte dok meso ne pobeli, pa posudu sa mesom i lukom skinite sa ringle, dodajte jaja, mleko, jogurt, so, biber i sve lepo promešajte. Prašak za pecivo promešajte sa brašnom, pa ga dodajte u smesu sa mesom i sve fino sjedinite.
Pleh u kojem ćete peći premažite uljem, a onda sipajte smesu koju ste napravili.
Stavite da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta.
Isecite je na trouglove i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)