Recept za najlepše pica sendviče iz rerne: Spremaju se brzo, a ukus im je neodoljiv
Picu skoro svi obožavaju, a sendviči sa sličnim ukusom su prava poslastica
Topli ili hladni, sendviči su obrok kome teško ko može da odoli, a recept za njih je uvek jednostavan, toliko da svako ko je jednom ušao u kuhinju može da ih napravi bez greške.
Dobili su ime po Grofu Sendviču koji je bio pasionirani kockar, pa bi, pošto nije hteo da gubi vreme ustajući od stola za kockanje da bi obedovao, stavio parče salame uzmeđu dva parčeta hleba i time se uglavnom hranio skoro za svaki obrok.
I nije ostao zapamćen kao poročni kockar, već je u istoriju ušao po imenu za široko primenjeno i obožavano jelo.
Pica sendviči još su jedna od varijacija na temu, ali su odličan izbor za doručak. Brzo i lako se pripremaju, a ukus im je savršen.
Sastojci:
- 6 kriški hleba
- 100 ml mleka
- 1 kašika ulja
- 6 kašičica kečapa
- 100 gr kačkavalja
- 100 gr šunke ili čajne kobasice
- 2 šampinjona
- malo origana
Priprema:
Kriške hleba stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pomešajte mleko i ulje, pa time nakvasite hleb - stavite po 3 kašičice na svaku krišku.
Zatim premažite kriške kečapom, rasporedite šunku ili čajnu ili bilo šta što volite ili imate u frižideru, narendajte kačkavalj, poređajte tanko rezane šampinjone i pecite 15 minuta na 200°C u već zagrejanoj rerni.
Gotove sendviče pospite origanom. Tople poslužite uz jogurt.
Prijatno!
(Telegraf.rs)