Recept za kraljevsku proju sa kačkavaljem: Ukusni zalogaji kojima neće moći da odole ni najmlađi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznutra mekana, a spolja hrskava

Foto: Shutterstock

Mnogi će se složiti da je proja više od običnog jela. Ona miriše na detinjstvo i podseća na nedelji doručak sa porodicom. Proja je jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih domaćih specijaliteta, a domaćice je vole jer u nju mogu da stave sir i omiljeno povrće, a ukus će u svakoj kombinaciji biti neodoljiv.

Proju mnogi ljudi koriste i kao zamenu za hleb, pa je uvek možete poslužiti uz ručak, a uz čašu jogurta može da bude kompletan obrok.

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 200 gr kukuruznog brašna
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike ulja
  • 1 čaša pavlake
  • 100 ml kisele vode
  • 100 gr kačkavalja
  • 2 kašike kukuruznog griza
  • jedna kesica praška za pecivo

Priprema: 

U posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje. Postepeno sipajte pavlaku i izrendan kačkavalj, a onda dodajte prašak za pecivo, kukuruzno brašno i kukuruzni griz, pa sve sjedinite. Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa sipajte smesu.

Pecite na 200 stepeni, 30 minuta.

Proju služite toplu.

Prijatno!

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)