Recept za pastrmku kakvu još niste probali: Riba iz rerne sa povrćem čiji ukus će vas oduševiti
Za one koji vole ribu, ovo je idealan, a lak način da se obradujete ukusnim zalogajem
Riba je jedna od najzdravijih namirnica koju na našim prostorima uglavnom nedovoljno koristimo u ishrani, a i neretko je smatramo komplikovanom za spremanje. Međutim, ako je napravite po ovom jednostavnom receptu, ovom jelu vraćaćete se često.
Sastojci:
- 2 veće pastrmke
- 1/2 kg krompira
- 5 čeri paradajza
- 2 limuna
- so, biber
- peršun
- maslinovo ulje
- čen belog luka
Priprema:
Očišćenu pastrmku operite, osušite i dobro usolite, pa je ostavite u frižideru. Sitno iseckajte čen belog luka i peršun, iscedite u to pola limuna i dodajte malo maslinovog ulja. Sve izmešajte, pa premažite ribu i spolja i unutra.
Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade, a čeri paradajz isecite na polovine. Jedan limun isecite na tanje krugove.
U dublji pleh ili vatrostalnu činiju stavite krompir i paradajz. Posolite i pobiberite. Po tome poređajte kolutove limuna, a zatim stavite ribu koju ćete zaseći na tri mesta, pa sve zalijte maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom. Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite 35 minuta, a onda skinite foliju i ostavite da se peče još 15 minuta da pastrmka dobije hrskavu koricu. Isecite drugu polovinu drugog limuna na kriške i servirajte ga uz ribu koju možete da pospete i sa malo seckanog peršuna.
Služite toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)