Sendviči od plavog patlidžana, kačkavalja i šunke: Recept za jelo iz rerne koje budi sva čula
Omiljeno letnje povrće na malo drugačiji način
U sezoni plavog patlidžana domaćice rado spremaju jela od ovog povrća. Mogućnosti je bezbroj, a jedan od recepata koji je hit ovoga leta su sendviči koji se mogu poslužiti za sva tri obroka, uz jogurt ili sezonsku salatu.
Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 150 gr šunke
- 150 gr kačkavalja
- 50 gr prezli
- 30 ml ulja
- so, origano
Priprema:
Plavi patlidžan dobro operite, pa ga zajedno sa korom isecite na kolutove debljine malog prsta. Krajeve bacite. Poređajte ga u činiju, posolite i nalijte vodom, pa ostavite da odstoji desetak minuta.
Potom izvadite patlidžan i ređajte ga na papirni ubrus da se ocedi od viška vode.
U činijici umutite ulje i origano, a kolutove patlidžana poređajte na tanjir. Svaki kolut premažite uljem i origanom sa obe strane, pa ih uvaljajte u prezle i ređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom. Pecite patlidžan u rerni 15 minuta na 180 stepeni.
Izvadite tepsiju iz rerne. Na svaki kolut plavog patlidžana stavite po jedan list šunke i jedan tanko isečen list kačkavalja. Preklopite sendviče i učvrstite ih čačkalicama sa stane, pa vratite tepsiju u rernu da se sendviči zapeku još desetak minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)