Sendviči od plavog patlidžana, kačkavalja i šunke: Recept za jelo iz rerne koje budi sva čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omiljeno letnje povrće na malo drugačiji način

Foto: Printskrin Youtube/Ricette Di Casa Mia

U sezoni plavog patlidžana domaćice rado spremaju jela od ovog povrća. Mogućnosti je bezbroj, a jedan od recepata koji je hit ovoga leta su sendviči koji se mogu poslužiti za sva tri obroka, uz jogurt ili sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 150 gr šunke
  • 150 gr kačkavalja
  • 50 gr prezli
  • 30 ml ulja
  • so, origano

Priprema:

Plavi patlidžan dobro operite, pa ga zajedno sa korom isecite na kolutove debljine malog prsta. Krajeve bacite. Poređajte ga u činiju, posolite i nalijte vodom, pa ostavite da odstoji desetak minuta.

Potom izvadite patlidžan i ređajte ga na papirni ubrus da se ocedi od viška vode.

U činijici umutite ulje i origano, a kolutove patlidžana poređajte na tanjir. Svaki kolut premažite uljem i origanom sa obe strane, pa ih uvaljajte u prezle i ređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom. Pecite patlidžan u rerni 15 minuta na 180 stepeni.

Izvadite tepsiju iz rerne. Na svaki kolut plavog patlidžana stavite po jedan list šunke i jedan tanko isečen list kačkavalja. Preklopite sendviče i učvrstite ih čačkalicama sa stane, pa vratite tepsiju u rernu da se sendviči zapeku još desetak minuta.

Prijatno!

Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza

(Telegraf.rs)