Obrok salata sa tunjevinom na potpuno drugačiji način: Kombinacija ukusa koja osvaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova salata je hranljiva i zdrava, a laka za pripremu

Foto: Shutterstock

Ukoliko ste u potrazi za savršenim nedeljnim doručkom, neka to bude obrok salata. Veoma je ukusna i zdrava, sa puno povrća i tunjevinom, a dodatni bonus je što se priprema brzo i lako.

Salate su nekada smatrane kao nezamenljivi prilog, ali sa ovim receptom će postati glavno jelo.

Sastojci:

  • 400 gr tunjevine
  • 4 jaja
  • 100 ml majoneza
  • kašičica senfa
  • 1/2 kašičica aleve paprike
  • kašika svežeg peršuna
  • 30 gr celera
  • 2 kisela krastavčića
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • so, biber
  • začini po želji

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa stavite jaja da se kuvaju. Celer, krastavčiće, luk i kuvana jaja iseckajte na kockice. U posudi pomešajte majonez, senf, alevu papriku, so, peršun, biber i začine po želji.

Dodajte celer, krastavčiće, luk, jaja i tunjevinu, pa sve promešajte.

Salatu namažite na parče svežeg ili tostiranog hleba i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)