Obrok salata sa tunjevinom na potpuno drugačiji način: Kombinacija ukusa koja osvaja
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ova salata je hranljiva i zdrava, a laka za pripremu
Foto: Shutterstock
Ukoliko ste u potrazi za savršenim nedeljnim doručkom, neka to bude obrok salata. Veoma je ukusna i zdrava, sa puno povrća i tunjevinom, a dodatni bonus je što se priprema brzo i lako.
Salate su nekada smatrane kao nezamenljivi prilog, ali sa ovim receptom će postati glavno jelo.
Sastojci:
- 400 gr tunjevine
- 4 jaja
- 100 ml majoneza
- kašičica senfa
- 1/2 kašičica aleve paprike
- kašika svežeg peršuna
- 30 gr celera
- 2 kisela krastavčića
- 1 glavica ljubičastog luka
- so, biber
- začini po želji
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa stavite jaja da se kuvaju. Celer, krastavčiće, luk i kuvana jaja iseckajte na kockice. U posudi pomešajte majonez, senf, alevu papriku, so, peršun, biber i začine po želji.
Dodajte celer, krastavčiće, luk, jaja i tunjevinu, pa sve promešajte.
Salatu namažite na parče svežeg ili tostiranog hleba i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)