Recept za rolovanu pileću džigericu sa slaninicom: Jednostavna priprema kafanskog jela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim što je veoma hranljiva, pileća džigerica je namirnica koja nema mnogo kalorija

Foto: Shutterstock

Kada se uželite malo drugačijeg ručka za celu porodicu, a ujedno brzog, rolovana pileća džigerica je pravi izbor.

Ovo jelo je obavezan deo kafanskog menija, ali vrlo jednostavno ga možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.

Osim što je veoma hranljiva, pileća džigerica je namirnica koja nema mnogo kalorija, a konzumiranje ima brojne zdravstvene prednosti kao što je prevencija anemije i borba protiv stresa.

Ovaj ručak ne zahteva mnogo namirnica, a na stolu će biti za tili čas.

Sastojci:

  • 300 gr pileće džigerice
  • 100 gr slanine, isečene na tanke listove
  • so, ukoliko slanina nije dovoljno slana
  • biber

Priprema: 

Džigericu operite, prosušite kuhinjskim ubrusom i isecite na polovine. Dodajte so, ukoliko ima potrebe, i biber.

Svaki komadić džigerice umotajte jednim listićem tanko isečene slanine, pa ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada.

Suvi tiganj, najbolje bi bilo gril, ali može i bilo koji drugi, dobro zagrejte, pa pržite ražnjiće sa obe strane po pet minuta.

Služite uz sezonsku salatu i domaći hleb.

Prijatno!

(Telegraf.rs)