Domaći šiš ćevap, prste da poližeš: Branko nam je poslao recept koji klinci obožavaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo i prilično jeftino jelo je odličan izbor za ručak, ali i večeru, posebno ljubitelja takozvane brze hrane

Foto: Telegraf.rs

Ako vam je dosadila priprema mlevenog mesa na uobičajeni način, a vaši mališani posebno vole pljeskavice, napravite im kod kuće zdrav obrok. I po izgledu i po ukusu ovo jelo podseća na brzu hranu, što će deci biti posebno primamljivo.

- Posebna je prednost i ta što vaši ukućani jedu zdrav obrok, koji em ne košta mnogo, em vam neće biti potrebno mnogo vremena da ga pripremite - kaže za Telegraf naš čitalac Branko, koji nam je poslao recept i fotografije.

Sastojci:

  • 300 gr junećeg mlevenog mesa
  • 100 gr kačkavalja (iseckanog na tanke šnite)
  • 6 gotovih "hot dog" kifli
  • 1 - 2 glavice crnog luka
  • 10-ak kiselih krastavčića
  • nekoliko listova zelene salate
  • majonez
  • kečap
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
Foto: Telegraf.rs

Priprema:

Ono što ovo fenomenalno i brzo jelo razlikuje u odnosu na pljeskavice jeste što se u mleveno meso ne dodaje crni luk, kao što je uobičajeno. U mleveno meso dodajte samo so i biber, oblikujte veće ćevape, pa ih blago rastanjite, tako da dobiju oblik kifle za hot dog.

U međuvremenu zagrejte maslinovo ulje i pržite meso na vatri srednje jačine, dok ne porumeni sa obe strane.

Dok se meso priprema, najpre izmešajte majonez i kečap, jer će to biti preliv kojim ćete kasnije premazati obe polovine rasečene kifle. Takođe, iseckajte na kolutove i crni luk i krastavčiće.

Pošto ispržite meso, zagrejte na ringli tiganj bez dodavanja ulja. Zatim ubacite već na kolutove iseckan crni luk i ostavite par minuta, tek dok ne pusti miris.

I vaš ručak je gotov!

Sad je samo ostalo da "složite" domaći šiš ćevap. Najpre rasecite kiflu po dužini, pa obe polovine premažite mešavinom majoneza i kečapa. Zatim na donju polovinu rasporedite zelenu salatu. Preko nje stavite pripremljeno meso i listić ili dva kačkavalja, crni luk i iseckane krastavčiće.

Prijatno!

Video: Znate li kako nastaju oni pravi ćevapi?

(Telegraf.rs)