Neodoljivi trouglići sa mesom od gotovih kora: Brzo, jednostavno i ukusno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilično su jednostavni za pripremu, ukusni i dekorativni

Foto: Shutterstock

Pite su relativno brzo jelo za pripremu, uvek dobro dođu kao posluženje, ali i kao dobar izbor za doručak ili večeru.

Jedna od omiljenih na našim prostorima, pored pite sa sirom, svakako jeste pita sa mesom, posebno ukoliko se pravi u nešto drugačijem izdanju - u obliku trouglića.

Prilično su jednostavni za pripremu, ukusni i dekorativni.

Sastojci: 

  • 500 gr kora za pitu
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 500 mlevenog junećeg mesa
  • 1 čaša kisele pavlake (180 gr)
  • 3 komada jaja
  • 200 ml kisele vode
  • 150 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 2 čena belog luka
  • susam za posipanje

Priprema: 

Sitno iseckati luk i prodinstati ga na malo ulja i vode. Kada luk postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, mleveno meso, začine po ukusu i prodinstajte.

U odvojenoj posudi umutite jaja, pavlaku, kiselu vodu, so, biber i ulje. Sve kore po dužini presecite na pola.

Jedan prepolovljeni list kore namažite prelivom od jaja i pavlake, stavite preko dugu koru, a onda i treću i nanesite fil. Umotajte koru u trougao i tako radite dok ne potrošite sav materijal.

Gotove trougliće poređajte u pleh, premažite sve ostatkom preliva od jaja i pavlake, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada porumene, izvadite ih da se prohlade, pa poslužite.

Prijatno!

Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče

(Telegraf.rs)