Recept za pileću susam salatu: Kremasti zalogaj koji se topi u ustima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestaće za tili čas sa slavske trpeze

Sezona slava je počela, a domaćice već razmišljaju kako da im slavska trpeza bude što raznovrsnija. Pored glavnog jela i stinih kolača, važno je kakvo će biti predjelo. Osim što je imperativ da su jela ukusna, treba voditi računa o vremenu pripreme, ali i ekonomičnosti.

Kremasta salata sa piletinom je jeftino jelo koje vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a prepečeni susam ovoj salati daje poseban ukus.

Sastojci:

    • 150 gr susama
    • 750 gr pilećeg belog mesa
    • jedna kocka za supu
    • 200 gr kornišona
    • 200 gr majoneza
    • 400 gr pavlake
    • so po ukusu
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema:

Susam prepecite na zagrejanom tiganju, vodeći računa da ne zagori.

Pileća prsa stavite u šerpu, sipajte vodu da ogrezne i dodajte kocku za supu.

Kuvajte piletinu 30 minuta, a vodu dolivajte po potrebi.

Piletinu izvadite iz vode i ostavite je da se ohladi, a onda je iseckajte na kockice. Kornišone takođe iseckajte a kockice.

Majonez, pavlaku, susam, kornišone, piletinu, so, biber stavite u jedno posudu i sve dobro promešajte.

Salatu stavite u frižider da se ohladi, a onda je poslužite. 

Prijatno!

Video: Posvađana salata od matovilca i mortadele koju će svi obožavati

(Telegraf.rs)