Recept za sočne batake iz rerne: Marinada sa senfom daje im poseban ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piletina koja se lepi za prste nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Foto: Shutterstock

Kada nemate vremena ili inspiraciju da budete maštoviti u kuhinji, piletina je uvek idealno rešenje, jer je većina voli i kako god da je pripremite nećete pogrešiti.

Zato vam donosimo recept za batake koji se lepe za prste, a u čijem će ukusu uživati i najmlađi.

Najvažnije kod pripreme ovog jela je da dobro usolite meso, prelijte ga marinadom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru da odstoji.

Sastojci:

  • 6 bataka
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • ulje za podmazivanje

sastojci za marinadu:

  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • kašika senfa
  • kašičica masti
  • so, biber

Priprema:

Sve sastojke za marinadu sjedinite u jednu posudu.

Pleh u kom ćete peći meso nauljite, pa poređajte batake i fino ih usolite i začinite sa svih strana.

Izbockajte ih viljuškom, a zatim ih prelijte pripremljenom marinadom i ostavite u frižideru najmanje sat vremena.

Pleh odozgo prekrijte folijom, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, 30 minuta.

Meso služite uz salatu i pire krompir.

Prijatno!

Video: Evo kako da napravite popularni tortilja čips: Obavezna grickalica uz gledanje filmova

(Telegraf.rs)