Recept za sočne batake iz rerne: Marinada sa senfom daje im poseban ukus
Piletina koja se lepi za prste nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Kada nemate vremena ili inspiraciju da budete maštoviti u kuhinji, piletina je uvek idealno rešenje, jer je većina voli i kako god da je pripremite nećete pogrešiti.
Zato vam donosimo recept za batake koji se lepe za prste, a u čijem će ukusu uživati i najmlađi.
Najvažnije kod pripreme ovog jela je da dobro usolite meso, prelijte ga marinadom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru da odstoji.
Sastojci:
- 6 bataka
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje za podmazivanje
sastojci za marinadu:
- 200 ml pavlake za kuvanje
- kašika senfa
- kašičica masti
- so, biber
Priprema:
Sve sastojke za marinadu sjedinite u jednu posudu.
Pleh u kom ćete peći meso nauljite, pa poređajte batake i fino ih usolite i začinite sa svih strana.
Izbockajte ih viljuškom, a zatim ih prelijte pripremljenom marinadom i ostavite u frižideru najmanje sat vremena.
Pleh odozgo prekrijte folijom, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, 30 minuta.
Meso služite uz salatu i pire krompir.
Prijatno!
(Telegraf.rs)