Recept za hrskavi i aromatični krompir iz rerne: Marinada mu daje poseban ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brz i ukusan ručak

Foto: Shutterstock

Ko ne voli hrskav krompir kao prilog uz bilo koje jelo? Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - jela spremljena od krompira su uvek ukusna.

Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće čijem ukusu niko neće moći da odoli.

Najbolje od svega je što je recept za posan, ali mislili smo i na one koje ne poste tako što smo naveli sastojke za ukusan umak od sira koji se savršeno kombinuje sa pečenim krompirom.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • kašičica začinske paprike
  • kašičica ruzmarina
  • so, biber
  • kašičica suvog začina

sastojci za umak:

  • 200 gr sitnog sira
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • kašika maslinov ulja
  • 2 čena belog luka
  • kašika pavlake
  • so, biber
  • kašičica začinske paprike

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na četvrtine. U šerpu sipajte vodu, pa ubacite krompir i kuvajte ga dok ne omekša.

U maloj činiji pomešajte sve navedene sastojke. Ukoliko želite možete da dodate i začine po vašem ukusu.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite krompir koji ste prethodno ocedili od vode.

Preko krompira prelijte marinadu, pa ih stavite u rernu na 180 stepeni, 20 minuta.

Za to vreme možete da pripremite umak.

Priprema umaka:

Sve navedene sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je umak gotov.

Oni koji poste krompir mogu da služe uz ribu i omiljenu salatu, a drugi sa umakom i piletinom.

Prijatno!

Video: Probajte spljoštene hrskave krompiriće iz rerne i zaljubite se!

(Telegraf.rs)