Recept za hrskavi i aromatični krompir iz rerne: Marinada mu daje poseban ukus
Brz i ukusan ručak
Ko ne voli hrskav krompir kao prilog uz bilo koje jelo? Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - jela spremljena od krompira su uvek ukusna.
Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće čijem ukusu niko neće moći da odoli.
Najbolje od svega je što je recept za posan, ali mislili smo i na one koje ne poste tako što smo naveli sastojke za ukusan umak od sira koji se savršeno kombinuje sa pečenim krompirom.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 6 kašika maslinovog ulja
- kašičica začinske paprike
- kašičica ruzmarina
- so, biber
- kašičica suvog začina
sastojci za umak:
- 200 gr sitnog sira
- 2 kašike svežeg peršuna
- kašika maslinov ulja
- 2 čena belog luka
- kašika pavlake
- so, biber
- kašičica začinske paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na četvrtine. U šerpu sipajte vodu, pa ubacite krompir i kuvajte ga dok ne omekša.
U maloj činiji pomešajte sve navedene sastojke. Ukoliko želite možete da dodate i začine po vašem ukusu.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite krompir koji ste prethodno ocedili od vode.
Preko krompira prelijte marinadu, pa ih stavite u rernu na 180 stepeni, 20 minuta.
Za to vreme možete da pripremite umak.
Priprema umaka:
Sve navedene sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je umak gotov.
Oni koji poste krompir mogu da služe uz ribu i omiljenu salatu, a drugi sa umakom i piletinom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)