Recept za posnu tortilju sa tunjevinom i povrćem: Iznutra mekana, a spolja hrskava
Ukusan doručak gotov za 10 minuta
Verujemo da svi znate onaj osećaj kada nemate inspiraciju i volju da spremite neko jelo, a s druge strane ste ipak raspoloženi za fin i ukusan zalogaj.
Prepoznatljiv deo meksičke kuhinje - tortilje, u osnovi su vrlo lake za pripremu, a najbolje od svega je što su mogućnosti kombinovanja ukusa gotovo neograničene.
Zato smo za vas pripremili recept za posnu kombinaciju, koju ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 2 konzerve tunjevine
- 100 gr zelene ili iceberg salate
- 4 kašičice posnog majoneza
- 1 glavica crnog luka
- začini po ukusu
Priprema:
Tortilje premažite posnim majonezom, pa poređajte salatu.
Luk iseckajte, pa ga dodajte tunjevini i začinima, i sve dobro promešajte. Fil rasporedite po tortilji, a onda je urolajte.
Postupak ponovite i sa ostalim tortiljama.
Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa spustite tortilju.
Uzmite u obzir da je torilja već gotovo testo, pa ne bi trebalo dugo da je pržite.
Posle manje od pola minuta, tortilju okrenite na drugu stranu, a zatim je stavite na tanjir.
Jelo služite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)