Recept za posnu tortilju sa tunjevinom i povrćem: Iznutra mekana, a spolja hrskava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan doručak gotov za 10 minuta

Foto: Shutterstock

Verujemo da svi znate onaj osećaj kada nemate inspiraciju i volju da spremite neko jelo, a s druge strane ste ipak raspoloženi za fin i ukusan zalogaj.

Prepoznatljiv deo meksičke kuhinje - tortilje, u osnovi su vrlo lake za pripremu, a najbolje od svega je što su mogućnosti kombinovanja ukusa gotovo neograničene.

Zato smo za vas pripremili recept za posnu kombinaciju, koju ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta.

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 2 konzerve tunjevine
  • 100 gr zelene ili iceberg salate
  • 4 kašičice posnog majoneza
  • 1 glavica crnog luka
  • začini po ukusu

Priprema: 

Tortilje premažite posnim majonezom, pa poređajte salatu.

Luk iseckajte, pa ga dodajte tunjevini i začinima, i sve dobro promešajte. Fil rasporedite po tortilji, a onda je urolajte.

Postupak ponovite i sa ostalim tortiljama.

Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa spustite tortilju.

Uzmite u obzir da je torilja već gotovo testo, pa ne bi trebalo dugo da je pržite.

Posle manje od pola minuta, tortilju okrenite na drugu stranu, a zatim je stavite na tanjir.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva

(Telegraf.rs)