Recept za čuvene švedske ćufte u neodoljivom kremastom sosu: Ručak bez premca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obradujte porodicu savršenim obrokom

Foto: Shutterstock

Ljubitelji mlevenog mesa uglavnom se opredeljuju da pljeskavice, ćevape i ćufte jedu na proverenim mestima. Ali, oni koji vole da spremaju hranu u toplini svog doma neće se ustručavati da rekreiraju ukuse ovih specijaliteta u domaćoj varijanti.

Popularni Nenocooks koji na Instagramu nesebično deli kako priprema najukusnije đakonije otkrio je i recept za čuvene švedske ćufte koje su popularne u celoj Evropi.

Sastojci:

  • 300 gr mlade teletine
  • 600 gr goveđeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 60 gr prezli
  • 1 jaje
  • 1 karanfilić
  • biber, so, muskatni orah
  • kafena kašičica senfa
  • 140 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

U tiganju karamelizujte dve glavice crnog luka koji ste prethodno iseckali na kockice.

Pomešajte mleveno meso, jaje, izrendani karanfilić, malo muskatnog oraha, prezle, biber, so, senf i 60 mililitara pavlake za kuvanje, pa dobro izmesite i ostavite da odstoji 15 minuta.

Potom napravite ćufte, poređajte ih na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru. Ovaj korak je neophodan, kako se ćufte ne bi raspadale tokom prženja.

U tiganj sipajte malo ulja, pa ispržite ćufte i izvadite ih sa strane. Potom u tiganj sipajte malo proceđene goveđe supe i ostatak pavlake za kuvanje i ostavite da provri.

Ovim sosom prelijte ćufte i služite ih sa obarenom testeninom ili, po želji, uz pire krompir.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)