Recept za čuvene švedske ćufte u neodoljivom kremastom sosu: Ručak bez premca
Obradujte porodicu savršenim obrokom

Ljubitelji mlevenog mesa uglavnom se opredeljuju da pljeskavice, ćevape i ćufte jedu na proverenim mestima. Ali, oni koji vole da spremaju hranu u toplini svog doma neće se ustručavati da rekreiraju ukuse ovih specijaliteta u domaćoj varijanti.
Popularni Nenocooks koji na Instagramu nesebično deli kako priprema najukusnije đakonije otkrio je i recept za čuvene švedske ćufte koje su popularne u celoj Evropi.
Sastojci:
- 300 gr mlade teletine
- 600 gr goveđeg mesa
- 2 glavice crnog luka
- 60 gr prezli
- 1 jaje
- 1 karanfilić
- biber, so, muskatni orah
- kafena kašičica senfa
- 140 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U tiganju karamelizujte dve glavice crnog luka koji ste prethodno iseckali na kockice.
Pomešajte mleveno meso, jaje, izrendani karanfilić, malo muskatnog oraha, prezle, biber, so, senf i 60 mililitara pavlake za kuvanje, pa dobro izmesite i ostavite da odstoji 15 minuta.
Potom napravite ćufte, poređajte ih na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru. Ovaj korak je neophodan, kako se ćufte ne bi raspadale tokom prženja.
U tiganj sipajte malo ulja, pa ispržite ćufte i izvadite ih sa strane. Potom u tiganj sipajte malo proceđene goveđe supe i ostatak pavlake za kuvanje i ostavite da provri.
Ovim sosom prelijte ćufte i služite ih sa obarenom testeninom ili, po želji, uz pire krompir.
Prijatno!
(Telegraf.rs)