Brze lepinje iz tiganja, vazdušaste i hrskave: Recept za testo bez kvasca
Savršen obrok za celu porodicu
U hladnim zimskim danima vruć doručak od testa najbolji je način da se zagrejemo i obezbedimo energiju. Čak i ukoliko niste vešti u kuhinji, ovaj recept može da bude vaš izbor, jer se lepinje lako pripremaju i nema potrebe da čekate da testo naraste.
Lepinje su spolja hrskave, a iznutra meke, i možete ih služiti sa slanim ili slatkim namazom - u zavisnosti od toga kakav doručak više volite.
Sastojci:
- 400 gr brašna
- kašičica praška za pecivo
- 200 ml hladne vode
- 3 supene kašike ulja za testo
- ravna supena kašika soli
- ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte hladnu vodu i ulje. Umesite glatko testo i ostavite da se "odmori" desetak minuta u posudi koju ste prekrili prozirnom folijom.
Testo podelite na desetak loptica, pa svaku lopticu razvucite u disk.
U tiganj sipajte dve kašike ulja, pa kad se ulje dobro zagreje spustite lepinju i pecite po dva-tri minuta sa svake strane.
Na isti način ispecite preostale lepinje, a pre nego što svaku spustite u tiganj obavezno dodajte dve kašike ulja.
Lepinje služite vruće.
Prijatno!
(Telegraf.rs)