Recept za pileći gulaš na potpuno drugačiji način: Trik je u načinu serviranja
Rapsodija ukusa na vašem tanjiru
Jedna od najpopularnijih kombinacija kada je reč o ručku na našim prostorima je meso i pire krompir.
Nedeljni ručak je gotovo nezamisliv bez kombinacije ovih jela, a domaćice ih rado spremaju jer su brza i retko ko može da im odoli.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 100 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 400 gr šampinjona
- 500 ml paradajz soka
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- ulje
- začini po ukusu
Priprema:
Krompir oljušite i operite, pa ga stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i dodajte so.
Kad se krompir skuva, prospite vodu. Krompir izgnječite viljuškom, pa dodajte je jednu kašiku putera, brašno i mleko.
Dobro umutite mikserom.
Pire krompir ostavite da se ohladi, a za to vreme pripremite meso i šampinjone.
U zagrejani tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte luk koji ste prethodno iseckali na kockice.
Šampinjone isecite na listiće, a belo meso na kockice.
Kada luk postane staklast, dodajte meso i pržite desetak minuta, dok ne porumeni. Potom dodajte šampinjone i dinstajte dok sva tečnost ne uvri.
Kada su meso i šampinjoni gotovi, sipajte paradajz sok, kašičicu šećera i smanjite vatru, pa poklopite i ostavite da se sve krčka pet minuta. Začinite po ukusu.
Od hladnog pirea napravite osam loptica i udubljenje u sredini.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa poređajte polpete.
U svako udubljenje stavite gulaš i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Kada je jelo gotovo, služite ga toplog sa sezonskom salatom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)