Recept za lisnate rolnice sa slaninicom: Brzo se prave, a u njima se uživa natenane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete ih služiti i kao doručak i kao predjelo

Foto: Telegraf.rs

Spremanje doručka na kraju radne nedelje, domaćicama i nije baš omiljeni deo dana. Lisnato testo je pravi spas za skoro svaku domaćicu koja želi da svojim ukućanima spremi ukusan i zasitan obrok.

Rolnice od gotovog lisnatog testa punjene slaninicom i sirom na vašem stolu će biti za manje od 30 minuta.

Divne i mirisne, mekane i sutradan, rolnice su idealan izbor za doručak ili ukusno predjelo.

Sastojci:

  • 500 gr lisnatog testa
  • 150 gr kačkavalja
  • 150 gr slanine
  • 100 gr krem sira
  • 1 glavica crvenog luka
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. Slaninicu i crnu luk iseckajte na kockice, a kačkavalj izrendajte na krupno rende.

Testo premažite krem sirom, pa ravnomerno rasporedite luk, slaninicu i kačkavalj. Savijte testo u rolat, pa isecite parčiće debljine oko jedan i po centimetar.

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 15 minuta.

Gotove rolnice dekorišite svežim peršunom i služite uz čašu jogurta.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)