Recept za lisnate rolnice sa slaninicom: Brzo se prave, a u njima se uživa natenane
Možete ih služiti i kao doručak i kao predjelo
Spremanje doručka na kraju radne nedelje, domaćicama i nije baš omiljeni deo dana. Lisnato testo je pravi spas za skoro svaku domaćicu koja želi da svojim ukućanima spremi ukusan i zasitan obrok.
Rolnice od gotovog lisnatog testa punjene slaninicom i sirom na vašem stolu će biti za manje od 30 minuta.
Divne i mirisne, mekane i sutradan, rolnice su idealan izbor za doručak ili ukusno predjelo.
Sastojci:
- 500 gr lisnatog testa
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr slanine
- 100 gr krem sira
- 1 glavica crvenog luka
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. Slaninicu i crnu luk iseckajte na kockice, a kačkavalj izrendajte na krupno rende.
Testo premažite krem sirom, pa ravnomerno rasporedite luk, slaninicu i kačkavalj. Savijte testo u rolat, pa isecite parčiće debljine oko jedan i po centimetar.
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 15 minuta.
Gotove rolnice dekorišite svežim peršunom i služite uz čašu jogurta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)