Brza pita sa višnjama, bez jaja i mleka: Recept za kolač koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pripremu ovog kolača neće vam biti potrebno više od 10 minuta

Foto: Shutterstock

Pite sa jabukama i višnjama obično su prvi recepti koje mlade domaćice nauče. Pored onih sa gotovim korama, jednako su popularne i pite za koje nije potrebno mesiti testo.

Ovo je jedan od tih recepata - nema upotrebe oklagije, a sve što vam je potrebno je nekoliko sastojaka koje svi imamo u kući i desetak minuta vremena da umutite kolač.

Sastojci:

  • 2 šolje brašna (mera je šolja od 180 ml)
  • pola šolje ulja
  • pola šolje obične ili kisele vode
  • 1 šolja šećera
  • kesica praška za pecivo
  • kesica vanilin šećera
  • 300 g višanja
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Brašno, ulje, vodu, šećer i prašak za pecivo sipajte u činiju i energično umutite varjačom.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa sipajte polovinu smese za pitu. Odozgo stavite višnje, pa preko višanja sipajte ostatak smese.

Pecite na 220 stepeni dok se ivice kolača ne odvoje od papira za pečenje.

Pomešajte šećer u prahu sa vanilin šećerom, pa pospite preko pite, isecite i služite.

Prijatno!

Video: Bez gomila suđa i nereda: Ovo je recept za makarone sa sirom za čiju pripremu treba samo jedna šerpa

(Telegraf.rs)