Recept za lisnato testo sa topljenim sirom i pečenicom: Pecivo koje će vam ulepšati jutro

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusno i hrskavo, osvaja na prvi zalogaj

Foto: Telegraf

Retko ko može da odoli toplom pecivu, koje je hrskavo spolja, a meko i vazdušasto iznutra. Ukoliko vam je potrebno posluženje za goste, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to.

Pecivo od gotovog lisnatog testa punjeno topljenim sirom i pečenicom na vašem stolu će biti za manje od 30 minuta.

Od navedenih sastojaka dobićete šest parčića. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 50 g pečenice
  • 6 trouglića topljenog sira za mazanje po izboru 
  • 2 kašike sirnog namaza
  • 1 žumance

Priprema:

Na radnu površinu stavite papir za pečenje, a na njega lisnato testo, pa ga premažite krem sirom.

Vodoravno poređajte trougliće topljenog, ali tako da između svakog ostane najmanje jedan centimetar razmaka.

Na sir poređajte listove pečenice.

Donju stranu lisnatog testa prebacite na gornju, pa nožem secite testo u oblik pravougaonika.

Žumance umutite, pa njime premažite pecivo.

Papir za pečenje prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni dok pecivo ne porumeni.

Pecivo služite toplo uz čašu jogurta.

Prijatno!

Video: Pekari ili roboti?: Ovu neverovatnu veštinu još niste videli

(Telegraf.rs)