Recept za punjene faširane šnicle iz rerne: Klasik koji osvaja sva čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan ručak za celu porodicu

Foto: Shutterstock

Dobro je poznato da nema potpunog vikend ručka bez ukusnog mesa. Zato vam donosimo recept za ukusne faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.

Savršeno sočne faširane šnicle punjene kačkavaljem i pečene u rerni, koje se brzo i jednostavno pripremaju, postaće vaše omiljeno jelo.

Sastojci:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika crnog susama (opciono)
  • mirođija za dekoraciju
  • začini po ukusu 
  • 100 g kačkavalja za punjenje

Priprema:

U činiju stavite mleveno meso, pa dodajte sve navedene začine prema ukusu. Crni i beli luk iseckajte sitno, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i umesite rukama. 

Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta.

Meso podelite u šest kuglica, pa svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Kada su gotove, dekorišite ih mirođijom i služite uz omiljenu sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)