Recept za punjene faširane šnicle iz rerne: Klasik koji osvaja sva čula
Ukusan ručak za celu porodicu
Dobro je poznato da nema potpunog vikend ručka bez ukusnog mesa. Zato vam donosimo recept za ukusne faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.
Savršeno sočne faširane šnicle punjene kačkavaljem i pečene u rerni, koje se brzo i jednostavno pripremaju, postaće vaše omiljeno jelo.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašike prezli
- 1 kašika crnog susama (opciono)
- mirođija za dekoraciju
- začini po ukusu
- 100 g kačkavalja za punjenje
Priprema:
U činiju stavite mleveno meso, pa dodajte sve navedene začine prema ukusu. Crni i beli luk iseckajte sitno, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i umesite rukama.
Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta.
Meso podelite u šest kuglica, pa svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kada su gotove, dekorišite ih mirođijom i služite uz omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)