Recept za punjeni krompir na potpuno drugačiji način: Raspodija ukusa za sva vaša čula
Veoma je zasitno, brzo i jednostavno se priprema, a teško da postoji neko ko će mu odoleti
Iako se krompir veoma koristi u svim kuhinjama sveta, a posebno u srpskoj, uvek postoji način njegove pripreme koji još uvek niste probali. Ovo skrobno povrće rado je viđen gost i na svakodnevnoj, ali i na svečanoj trpezi, u slanim i u slatkim jelima. Jelo koje možete pripremiti, čak i kada imate neku svečanost je punjeni krompir.
Veoma je zasitno, brzo i jednostavno se priprema, a teško da postoji neko ko će mu odoleti.
Sastojci:
- 5 velikih krompira
- 150 g krem-sira
- 100 g kačkavalja
- so
- biber
- sveži peršun
- 1 kuvana šargarepa
- 100 g pančete ili pršute
Priprema:
Krompir dobro operite i stavite da se kuva. Čačkalicom proverite da li je kuvan, pa ga izvadite i pažljivo prepolovite.
Kašikom izdubite svaku polovinu i sav sadržaj stavljajte u odvojenu posudu. U istu posudu stavite krem sir, kačkavalj, so i biber, pa sve sjedinite.
Ovom masom punite polovine krompira. Kuvanu šargarepu iseckajte na kockice i pospite po krompirima. Isto uradite i sa seckanim peršunom, a za kraj dodajte i po list pršute ili šunke.
Krompir poslužite dok je još topao, mada je veoma ukusan i kao hladno predjelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)