Ideja za brzinski ručak od tri sastojka: Gotov za 15 minuta, nezaboravnog ukusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj recept idealan je za one dane kada vam se baš nista ne kuva

Foto: Pixabay

Pasta sa paradajzom i belim lukom podseća na primorje, na miris mora i maslinovog ulja, brzo se priprema i jedinstvena je po ukusu.

Za pripremu ove paste trebaće vam vrlo malo vremena, a i sastojaka je vrlo male, te će vam ovaj recept sigurno postati deo redovonog kućnog jelovnika.

Sastojci:

-2 konzerve paradajza

- 3 čena belog luka

- maslinovo ulje

- bosiljak, so, biber

- parmezan po želji

- kesa testenine koju volite

Priprema:

Sitno iseckan beli luk propržite na maslinovo ulju, zatim dodajte paradajz. Najbolje je da odmah kupite seckani paradajz iz konzerve. Ukoliko niste taj pronašli iseckajte paradajz koji je u komadima na sitne kocke.

Često mešajte sos, nema potrebe dugo da kuvate. Na kraju začinite sos sa bosiljkom, bibirom i solju.

Uporedno barite špagete ili testeninu po izboru u slanoj vodi. Gotovu testeninu prebacite u tiganj gde ste kuvali sos pa jos malo zajedno kuvajte testeninu i sos uz neprekidno mešanje.

Na kraju servirajte uz pamezan, ili ako imate ovaj sir u komadu secite ga na tanke listiće i služite uz pastu. Prizvuk mediterana dobićete ako uz ručak poslužite masline i feta sir.

Prijatno!

Video: Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koje vode računa o liniji

(Telegraf.rs)