Ideje za ručak: Ćufte od tikvica kakve do sada niste jeli
Kada ih jednom probate, pravićete ih uvek
U toku leta i vrelih dana, mnogo je ljudi koji izbegavaju meso, pa se sve više okreću jelima koja obiluju povrćem. Ali, s obzirom na to da dolazimo sa podneblja gde je meso obavezno za ručak, teško je odoleti svim specijalitetima, ali i pronaći im biljnu zamenu.
Zato smo za vas pripremili recept za ćufte od tikvica koje su jednako ukusne kao one s mesom. Kada se tikvice pomešaju sa svim ostalim namirnicama i začinima, dobićete jelo u kom ćete uživati.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 4 jajeta
- 4 čena belog luka
- 300 g brašna
- 100 g prezli
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje za prženje
- peršunov list
Priprema:
Tikvice izrendajte na krupno rende, posolite i ostavite da otpuste vodu. Kada odstoje, iscedite višak vode, pa ih stavite u veću posudu. Dodajte sitno seckan beli luk i peršun, so, biber, brašno, prezle, jaja i začine po želji.
Sve dobro promešajte.
Od napravljene mase vadite kašikom ćufte i pecite u zagrejanom ulju da porumene. Gotove ćufte stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Ćufte služite tople uz omiljenu salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)