Brze kiflice sa sirom, meke poput pamuka: Recept koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez kvasca i bez čekanja da testo naraste

Foto: Pixabay

Domaće kiflice su omiljeno pecivo u kućama širom Srbije. Lako i brzo se prave, svi ih vole, izdašne su i mogu da budu punjene slatkim i slanim nadevima.

Recept koji donosimo biće omiljen domaćicama koje nemaju puno vremena za spremanje testa sa kvascem.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 50 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • kesica praška za pecivo
  • so
  • 130 g sira
  • 1 jaje
  • 50 g susama (po želji)

Priprema:

U činiju za mešenje testa sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mleko, ulje, belance i so. Zamesite testo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom u krug i isecite na 16 trouglova.

U svaki trougao stavite malo sira, pa zarolajte kiflice. Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali

(Telegraf.rs)