Brze kiflice sa sirom, meke poput pamuka: Recept koji ćete često praviti
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Bez kvasca i bez čekanja da testo naraste
Foto: Pixabay
Domaće kiflice su omiljeno pecivo u kućama širom Srbije. Lako i brzo se prave, svi ih vole, izdašne su i mogu da budu punjene slatkim i slanim nadevima.
Recept koji donosimo biće omiljen domaćicama koje nemaju puno vremena za spremanje testa sa kvascem.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 ml mleka
- 50 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- so
- 130 g sira
- 1 jaje
- 50 g susama (po želji)
Priprema:
U činiju za mešenje testa sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mleko, ulje, belance i so. Zamesite testo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom u krug i isecite na 16 trouglova.
U svaki trougao stavite malo sira, pa zarolajte kiflice. Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali
(Telegraf.rs)