Ideja za ručak: Posne paprike punjene kinoom i orasima, ukusnije od onih sa mesom
Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Paprika je jedno od najzastupljenih povrća u našoj kuhinji, a domaćice obožavaju da je spremaju na mnogo načina. Najpopularnije su, naravno, sveže ili suve paprike punjene mesom, ali su jednako ukusne i u posnoj verziji.
Kako je u toku post, pa se mnoge domaćice pitaju šta da spreme za ručak, za vas smo pripremili recept za posne punjene paprike kakve do sada niste jeli. Kombinacija kinoe i mlevenih oraha oboriće vas s nogu, pa uopšte nećete imati utisak da jelu nedostaje meso.
Sastojci:
- 8 paprika
- 1 glavica crnog luka
- ½ struka praziluka
- 4 čena belog luka
- 1 šargarepa
- šoljica od 100 ml puna kinoe
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike soka od paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica soli
- začini po ukusu
- ulje
- svež peršun za dekoraciju
Priprema:
U veliki tiganj sipajte zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Posle pet minuta dodajte seckani praziluk, šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende i sitno seckan beli luk. Sve zajedno dinstajte oko pet minuta.
Kinou stavite u hladnu vodu i perite je dok voda ne ostane skroz čista. Zatim kinou dodajte u tiganj sa povrćem. Na kraju dodajte i mlevene orahe.
Sve mešajte i dodajte so, začinsku papriku i ostale začine po ukusu.
Paprike operite i odstranite im vrh, pa ih napunite smesom i ređajte u duboku šerpu.
U tiganj u kom ste pržili povrće sipajte oko dve litre vode, pa dodajte paradajz sos, kašiku brašna i začine po ukusu. Tečnost koju dobijete sipajte preko paprika tako da do pola “plivaju” u njoj.
U zagrejanu rernu stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 45 minuta.
Kada su gotove, pospite ih sitno seckanim svežim peršunom i služite tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)