Ideja za ručak: Posne paprike punjene kinoom i orasima, ukusnije od onih sa mesom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti

Foto:Shutterstock

Paprika je jedno od najzastupljenih povrća u našoj kuhinji, a domaćice obožavaju da je spremaju na mnogo načina. Najpopularnije su, naravno, sveže ili suve paprike punjene mesom, ali su jednako ukusne i u posnoj verziji.

Kako je u toku post, pa se mnoge domaćice pitaju šta da spreme za ručak, za vas smo pripremili recept za posne punjene paprike kakve do sada niste jeli. Kombinacija kinoe i mlevenih oraha oboriće vas s nogu, pa uopšte nećete imati utisak da jelu nedostaje meso.

Sastojci:

  • 8 paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • ½ struka praziluka
  • 4 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • šoljica od 100 ml puna kinoe
  • 200 g mlevenih oraha
  • 2 kašike soka od paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica soli
  • začini po ukusu
  • ulje
  • svež peršun za dekoraciju

Priprema:

U veliki tiganj sipajte zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Posle pet minuta dodajte seckani praziluk, šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende i sitno seckan beli luk. Sve zajedno dinstajte oko pet minuta.

Kinou stavite u hladnu vodu i perite je dok voda ne ostane skroz čista. Zatim kinou dodajte u tiganj sa povrćem. Na kraju dodajte i mlevene orahe.

Sve mešajte i dodajte so, začinsku papriku i ostale začine po ukusu.

Paprike operite i odstranite im vrh, pa ih napunite smesom i ređajte u duboku šerpu.

U tiganj u kom ste pržili povrće sipajte oko dve litre vode, pa dodajte paradajz sos, kašiku brašna i začine po ukusu. Tečnost koju dobijete sipajte preko paprika tako da do pola “plivaju” u njoj.

U zagrejanu rernu stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 45 minuta.

Kada su gotove, pospite ih sitno seckanim svežim peršunom i služite tople.

Prijatno!

Video: Prija zabeležila istorijski trenutak: Od video poziva do savršenih punjenih paprika

(Telegraf.rs)