Recept za lisnate trougliće punjene sirom i pečenicom: Doručak gotov za tili čas
Zalogaji u kojima će uživati cela porodica
Čak i najveštijim domaćicima u kuhinji nekada zafali recept za brz, ukusan i zasitan doručak. Ukoliko nemate vremena da razvijate kore, onda je idealno rešenje kupovno lisnato testo koje možete puniti čim god želite.
Sir i pečenica su idealna kombinacija, te smo odlučili da sa vama podelimo upravo jedan takav recept.
Mališani će ga posebno obožavati, ali i vi, jer vam neće oduzeti mnogo vremena.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 250 g sečene pečenice
- 250 g sitnog sira
- 1 jaje
- 1 žumance
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. U posudi umutite sir i jedno jaje, pa premažite samo jednu polovinu testa.
Listove pečenice poređajte preko sira.
Testo preklopite napola i sve ivice pritisnite viljuškom kako sir ne bi iscurio.
Nožem napravite trouglove željene veličine.
Pleh u kom ćete peći obložite pek-papirom, pa ređajte trouglove.
Žumance dobro umutite, pa ga pomoću četkice nanosite na svaki trougao.
Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite trougliće oko 20 minuta ili dok ne porumene.
Služite ih tople, a ukusni su i kada se ohlade.
Prijatno!
(Telegraf.rs)