Recept za lisnate trougliće punjene sirom i pečenicom: Doručak gotov za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zalogaji u kojima će uživati cela porodica

Foto:Shutterstock

Čak i najveštijim domaćicima u kuhinji nekada zafali recept za brz, ukusan i zasitan doručak. Ukoliko nemate vremena da razvijate kore, onda je idealno rešenje kupovno lisnato testo koje možete puniti čim god želite.

Sir i pečenica su idealna kombinacija, te smo odlučili da sa vama podelimo upravo jedan takav recept.

Mališani će ga posebno obožavati, ali i vi, jer vam neće oduzeti mnogo vremena.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 250 g sečene pečenice 
  • 250 g sitnog sira
  • 1 jaje
  • 1 žumance

Priprema:

Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. U posudi umutite sir i jedno jaje, pa premažite samo jednu polovinu testa. 

Listove pečenice poređajte preko sira.

Testo preklopite napola i sve ivice pritisnite viljuškom kako sir ne bi iscurio.

Nožem napravite trouglove željene veličine.

Pleh u kom ćete peći obložite pek-papirom, pa ređajte trouglove.

Žumance dobro umutite, pa ga pomoću četkice nanosite na svaki trougao.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite trougliće oko 20 minuta ili dok ne porumene.

Služite ih tople, a ukusni su i kada se ohlade.

Prijatno!

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

(Telegraf.rs)