Dosadili su vam sendviči za doručak? Napravite kesadilju
Ono što je plus je da ih deca obožavaju, a za razliku od sendviča, sve ostane na svom mestu do kraja obroka
Uglavnom kao i svi recepti za sendviče, i kesadilje su punjene jajetom, sirom i vašim omiljenim mesnim dodatkom. Odatle, kombinacije i mogućnosti su beskrajne.
Može da se spremi kao vegetarijanska varijanta dodavanjem pržene crvene paprike ili luka, koji takođe mogu da budu dodatak i mesnoj verziji koju pravite.
Ono što je plus u odnosu na sendvič je da ih deca obožavaju, a za razliku od sendviča, sve ostane na svom mestu do kraja obroka.
Sastojci:
- 2 jajeta, razmućena
- so i biber po ukusu
- 2 tortilje od brašna
- 2 kriške pečene izmrvljene slanine (može i kobasica, šunka...)
- dodatni začini po ukusu (tucana paprika, čili, beli luk ...)
- 150 g kačkavalja, izrendanog
- salsa i pavlaka po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju ispecite kajganu, začiniti je po ukusu i sklonite sa strane.
Tiganj veoma malo nauljite ili poprskajte sprejom za kuvanje, pa zagrejte na srednje jakoj vatri.
Stavite jednu tortilju na tiganj i zagrejte sa jedne strane, pa, čim postane vruća, okrenite je na drugu stranu. Odmah dodajte polovinu sira i kajganu i ravnomerno rasporedite.
Pospite slaninu, a potom i preostali sir i sve prekrijte drugom tortiljom. Pecite oko minut ili dok sir ne počne da se topi, a zatim veoma pažljivo sve okrenite.
Kada se sir otopi i tortilja poprimi zlatnosmeđu boju, izvadite je iz tiganja.
Sekačem za picu isecite na četvrtine i poslužite sa pavlakom i/ili salsom.
(Telegraf.rs)