Trik koji malo ljudi zna: Od starog hleba napravite ukusan kolač sa karamel prelivom
Rerna vam neće biti potrebna!
Kad preostane starog hleba, većina domaćica odlučuje da od njega napravi prženice. Ali, od starog hleba možete da napravite i izuzetno ukusan kolač sa prelivom od karamelizovanog šećera.
Priprema je jednostavna, a glatka tekstura kolača okupanog karamelom oduševiće i najzahtevnije sladokusce.
Sastojci:
- pola vekne starog hleba
- 600 ml mleka
- 3 jaja
- 400 ml kondenzovanog mleka
- 300 g šećera
- pola limuna ili limete
- pola litra vode
Priprema:
Hleb stavite u blender, prelijte ga mlekom, dodajte tri jaja i kondenzovano mleko, pa izmiskajte.
U modlu za kuglof sipajte 300 grama šećera, pa ga rastopite na tihoj vatri, skinite sa ringle i rasporedite po celoj posudi.
U veću šerpu sipajte sok od pola limuna ili limete i pola litra vode, pa ostavite da provri.
U modlu za kuglof ulijte izmiksan hleb sa mlekom, kondenzovanim mlekom i jajima, pa poklopite modlu i spustite je u šerpu u kojoj se nalazi proključala voda sa limunom. I šerpu poklopite i ostavite da se kolač kuva na ringli desetak minuta.
Kolač u modli za kuglof stavite u zamrzivač da se ohladi, pa ga prevrnite na tacnu za kolače, isecite i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)