Recept za izlivenu pitu sa tikvicama: Doručak za celu porodicu
Brzo se pravi, a još brže nestaje
Kada želite da napravite brz, ukusan, a zasitan doručak, izlivena pita sa tikvicama je idealno rešenje.
Priprema je zaista jednostavna, jer sve što treba da uradite je da sve namirnice pomešate u jednu posudu i izlijete u pleh za pečenje.
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 3 kašike pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika griza
- 100 g kačkavalja
- so
- ulje za podmazivanje
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite po želji i ostavite da odstoje kako bi se ocedile od viška vode. Za to vreme crni luk iseckajte sitno i stavite u posudu.
U istu posudu dodajte jaja, ulje, pavlaku, prašak za pecivo, brašno, griz i dobro oceđenje tikvice.
Sve dobro sjedinite, pa izlijte u pleh koji ste dobro podmazali uljem. Kada izlijete smesu, na vrh dodajte tanko seckane listove tikvice, i pospite kačkavaljem koji ste izrendali na krupno rende.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada je gotova, služite je uz čašu jogurta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)