Recept za tradicionalnu urnebes salatu: Ljuti prilog koji svi obožavaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meso i urnebes su kombinacija iz snova

Foto:Shutterstock

Ljudi sa naših prostora su poznati po tome da u skoro svako jelo uvek moraju da dodaju i nešto ljuto. Tako je, verovatno, nastala i popularna urnebes salata bez koje su praznične trpeze nezamislive.

Urnebes salata savršeno ide uz pečenje, lepinje, roštilj, mada, uz koje god jelo da je kombinujete nećete pogrešiti.

Za vas smo pripremili recept za tradicionalni urnebes kakav spremaju na jugu naše zemlje.

Sastojci:

  • 500 g punomasnog tvrdog sira
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 kašičice mlevene začinske paprike
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 4 čena belog luka

Priprema:

Sir stavite u posudu, pa ga usitnite viljuškom. Beli luk iseckajte sitno i dodajte u sir.

Dodajte ulje, začinsku i tucanu papriku i sve dobro promešajte.

Urnebes stavite u frižider na sat vremena.

Posle toga je spreman za korišćenje.

Prijatno!

(Telegraf.rs)